Szellemi Csemegék

Neil Patrick Harris – A különc varázsló

2018. szeptember 16. - Cetti

akuloncvarazsloborito.jpgSorozat: A különc varázsló 1.
Eredeti cím: The Magic Misfits
Kiadó: Maxim
Kiadói sorozat: Delfin könyvek
Megjelenés éve: 2018
Oldalszám: 240
Fordította: Bozai Ágota
Kötészet: keménytáblás, cérnafűzött
Műfaj: regény
Zsáner: gyermek- és ifjúsági irodalom
ISBN: 9789632619392

 

Fülszöveg:
„Miután Carter korán elveszítette szüleit, nagybátyja veszi gondjaiba. A férfinak sohasem volt munkája, szemfényvesztéssel csal ki pénzt a gyanútlan emberektől. Carter eltanulta bűvésztrükkjeit, de nem hajlandó képességeit lopásra használni, így elszökik tőle. A sors Bányavölgybe repíti, ahol megismerkedik a helyi illuzionista Dante Vernonnal, és összebarátkozik öt vele egykorú bűvésszel. De gyorsan elillan az idilli állapot, mert a mohó B. B. Bosso és bandája megérkezik a városba azzal a céllal, hogy ellopják a világ legnagyobb gyémántját. Carter barátaival együtt, és természetesen varázslattal akarja megmenteni a várost Bosso gonosz tervétől. A szemfüles szemfényvesztők hamarosan kalandra és barátságra találnak, és megtudják, mi mindenre képesek együtt.

Ajánló:

Pszt! Te, ott! Igen, jól hallod, neked pisszegek! Hogy honnan? Ne nézz ilyen furán, itt vagyok a könyvben. Tudod… beszippantott a történet, és nem tudok kijönni innen. Na jó, bevallom, ez is igazából egy bűvésztrükk lenne, vagy valami olyasmi, hiszen ahogyan azt láthatod, ez a könyv egy különc kis varázslóról szól. Éppen hozzá indultam, és nagyban böngésztem Bányavölgy térképét, amikor a könyv lapjai úgy döntöttek, hogy innen addig nem fognak kiengedni, amíg el nem mesélem, mennyire jó könyvet írt ez a Barney Stinson… ööö mármint Neil Patrick Harris.

No tehát, kezdjük is a legelején. Mond valamit az a név, hogy Carter Locke? Neeeem? Ohh, hát nem baj, hamarosan majd többet fog jelenteni számodra. Gyere velem, de nehogy lemaradj, mert mint minden történetben, itt is vannak gonosz emberek. A varázslók világában pedig ez roppant nagy veszélyt jelent… Szóval, hogy ne tévedj el a lapok között, először érdemes figyelmesen átolvasni az első oldalakon található tartalomjegyzéket, átböngészni a térképet, és fokozott figyelemmel az előszót, valamint a „használati utasítást”. Ezek bizony nem mind azon a néven futnak, ahogyan én megneveztem őket, így magadtól kell rájönnöd, mi micsoda pontosan, de ha az első lapokon átrágtad vagy éppen átpislogtad magad, már úgy fog menni, mint a karikacsapás, vagy mint a pénzérme görgetése. Nem tudod, hogyan kell pénzérmét görgetni az ujjaidon? Van egy jó hírem! Számos bűvésztrükk mellett ezeket is meg fogod tanulni, ha nem fordulsz most vissza, hanem bátor hősként Carterrel tartasz nem éppen könnyű útján. Tudod, ezek úgy vannak elrejtve a könyvben, mint ahogyan én bújtam el, el kell jutni a történetben a megfelelő oldalig.

akuloncvarazslo.jpg

Várjunk csak, leragadtál ott, hogy Carter útja nem könnyű? Nem érünk rá megállni, így is eleget rizsáztam, induljunk hát! Tehát van ez a vézna kisfiú, Carter Locke, akit nagybátyja nevelt fel, de ezt már a fülszövegből is tudod. Nem, nem az én fülem, a könyvé, de ez most nem fontos. Carter nagybátyja nem tartozik a jó emberek közé, a varázslat, vagy ha jobban tetszik, a bűvésztrükkök csak arra kellenek neki, hogy galád módon csalja el a gyanútlan kíváncsiskodók pénzét, és erre felhasználja fiatal kis hősünket is. Hogy miért hős, ha éppen a gonosz nagybátyjával van? Mert ő nem akar rá hasonlítani, és mindent meg is tesz ennek érdekében. Carter elszökik nagybátyjától, és útja következő állomását Bányavölgy városa jelenti, ahol megismeri Dante Vernont, útjába sodor a sors még néhány korabeli bajtársat, és belebotlik B. B. Bossoba. Ez a sok „B” betű elég vészjóslóan hangzik, ugye?

Eltaláltad, ebben a történetben B.B. Bosso a főgonosz, és nem éppen ártatlan báránykákból álló társulattal rendelkezik. Ők is ismernek ám bűvésztrükköket, csak ők már felnőttek, míg Carter és újdonsült barátai még gyerekek, az őket támogató Mr. Vernon és Másik Mr. Vernon pedig csak útmutatást tudnak adni számukra. Carter és barátai B. B. Bosso társulatát igyekszik megállítani újabb fosztogatásában. Bizony, velük tartasz te is, így megbizonyosodhatsz róla, hogy a történet sorsa jó kezekben van. Tudod, miért jó, hogy részese vagy ennek a kalandnak? Mert nem csak sok-sok izgalomban van részed, hanem számos rejtély, csoda és trükk vár rád, és Carterék mellett te is hőssé válhatsz, amikor pedig úgy érzed, egy kicsit elfáradtál, a könyv szól, hogy pihenj egy kicsit. Hát nem remek?

Én a helyedben már biztosan a lapok közé vetettem volna magam, és az az igazság, hogy így is túl sokat árultam el arról, mi vár rád, ha belépsz Bányavölgybe. Pedig még nem is meséltem a beszélő papagájról, a Zseb-Csen csapatról, a hatalmas gyémántról, vagyis Afrika Csillagáról, a titkokról, és titkos kódokról… Ezek mind arra várnak, hogy rájuk találj!

Kicsit felnőttesebbre fordítva a szót egy fél mondat erejéig, a könyv hordoz magában pár komoly üzenetet a barátságról, az összetartozásról, és az elfogadásról, de nem szigorúan és szájbarágósan, hanem olyan formában, hogy a történetnek természetes részét képezik ezek a szálak.

Ha úgy érzed, hogy egy varázslatos, izgalmakkal, színes szereplőkkel, és trükkökkel teli könyvre vágysz, akkor A különc varázsló neked is szól!

Borító: Van itt minden, ami egy remek történethez kell, mágikus színek, ifjú hősök, nyuszi a kalapban, varázspálca… Igen, ez határozottan egy varázslatos borító! 5 pont

Történet: Mindegy, hogy kicsi vagy-e vagy éppen már nagyobbacska, fiú vagy-e vagy lány, garantáltan te is a lapok között fogsz ragadni! És mennyire megnyugtató, hogy ez még csak egy kaland kezdete volt! 5 pont

Karakterek: Egy cseppet sem tökéletesek, ám történetünkhöz éppen optimálisak, remélhetőleg a folytatásban pedig kiteljesednek! 4 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://szellemicsemegek.blog.hu/api/trackback/id/tr914243393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása