Szellemi Csemegék

Sarah Andersen – Felnőni kiábrándító

2016. november 27. - Cetti

covers_410268.jpgFülszöveg:

„Úgy érzed, kilógsz a sorból? Szeretnéd kapcsolatépítésen keresztül előremozdítani a karrieredet? A felnőttség olyan új, izgalmas kihívás a számodra, amire érzésed szerint teljesen fel vagy készülve? Hát pfuj. Kérlek, állj odébb!

Sarah Andersen, az elképesztően népszerű, ifjú brooklyni művész lezseren megrajzolt, tökéletesen célba találó rövid képregényei ugyanis nekünk, többieknek szólnak. Bemutatják, hogyan lehet teljes hétvégéket fenséges módon elszúrni az interneten, milyen elviselhetetlen kín egy jóképű sráccal kézenfogva végigmenni az utcán, vagy egész nap arról álmodozni, hogy végre hazaérünk és belebújhatunk a pizsamánkba. Más szavakkal: a modernkori fiatal élet horrorisztikus és kényelmetlen valóságát. Ja, és egyáltalán nem önéletrajzi ihletésűek! Cseppet sem azok!

A Felnőni kiábrándító a rajongók kedvenc képsorait tartalmazza tucatnyi új képregény mellett, amelyek csak ebben a kötetben olvashatóak. Sarah őszintesége, az olyan témáknál, mint pl. testkép, öntudat, introvertáltság, személyes kapcsolatok, és a melltartó-mosás gyakorisága, képregényeit elképesztően viccessé varázsolják – amellett, hogy mindenki magára ismerhet bennük.

Sarah munkásságát csak a Facebookon több, mint egy millióan követik, e könyv megjelenésekor a magyar rajongótábor, a Doodle Time Magyarul pedig kis híján harmincötezer rajongót tudhat magáénak!”

Eredeti cím: Adulthood Is a Myth

Kiadó: Fumax

Oldalszám: 112

Megjelenés éve: 2016

Műfaj: Képregény

Fordító: Tót Barbara (Deidra Nichtea)

 

Értékelésem:

Sokan ismerjük Sarah Andersen képregényeit, jókat nevetünk azokon, és könnyen tudunk azonosulni a főszereplővel. Mindannyiunkban rejtőzik egy szétszórt „én”, mindannyian pechesek vagyunk valamiben, és számos olyan dolgot érezhetünk magunkénak, amivel Sarah képregényeiben találkozunk. Sarah kis képregényei feldobják a szürke hétköznapokat, és vicces formában tálalják a felnőtt élet nehézségeit, vagy éppen azt, hogy bizonyos dolgok, amelyeket tiniként túlreagáltunk, azokat felnőtt fejjel már milyen lazán tudjuk kezelni. A magyar rajongók legnagyobb örömére hazánkban is megjelent Sarah képregényeiből egy válogatás, amely sok vicces képsort tartalmaz.

Örömmel fogadtam a hírt, hogy ezek a vicces kis sztorik könyv formájában is elérhetővé válnak kis hazánkban, és ahogyan sok más rajongó, úgy én is vártam már, hogy végre a kezemben tarthassam. Azt hittem, hogy még várnom kell egy ideig, mire végre olvashatom, de miután a Fumax kiadónál tett látogatásom során ezzel a könyvvel tértem haza, már tudtam, hogy eljött az idő, el kell olvasnom!

Talán az olvasásra való előkészület tovább is tartott, mint a könyv lapjainak átböngészése, mégis úgy érzem, hogy megérte. Jó volt végre a meleg takaró alatt pihenni úgy, hogy tudtam, most nem kell majd semmit félbeszakítanom, mert egy rövid olvasmányba kezdtem bele. Már önmagában a borítóra jó ránézni, mert azonnal tudjuk, hogy ez az a lány, akivel sokan azonosulni tudunk, a könyv lapjai pedig olyan rövid, de vicces kis történeteket rejtenek magukban, amelyekben sokan magunkra ismerhetünk.

14907058_1353999064611356_6272527871099621735_n.jpg

Mivel korábban az interneten követtem Sarah kis történeteit, így több már nem volt ismeretlen számomra. Ezalatt a rövid idő alatt többet nevettem szívből, mint máskor egy nap, vagy akár egy teljes hét alatt. A szürke hétköznapokat könnyen feldobhatja a sok apró vicces kis történet gyűjteménye, és a sok életunt ember között elhaladva színesebbnek tűnhetünk ki azzal, hogy a saját kis furcsaságainkon jól szórakozunk.

Szinte mindegyik kis történetben megtaláltam saját magamat, mert a bemutatott problémák, vicces esetek néhány kivételével mind megestek velem is – de ezzel sokan vagyunk ugyanígy. Nehezen tudnék kedvencet választani, mert mindegyik képsor nagyon jó, mégis a leginkább a zenével kapcsolatosak állnak hozzám a legközelebb.

Különösen jól esett, hogy egy unalmasnak ígérkező munkanap előtt egy kis vidámsággal töltődtem fel, mert sokszor úgy érzem, hogy felnőni valóban kiábrándító, és ahhoz, hogy pozitívabban álljunk hozzá a dolgokhoz, szükségünk van az olyan emberekre, mint Sarah.

Köszönöm a Fumax kiadónak, hogy részese lehettem ennek a rövid, de szórakoztató csodának!

Borító: A borító ennél jobb talán nem is lehetne, egy igazi rajongó azonnal felkapja a fejét, ha meglátja. 5 pont

Történet Teljesen úgy érzem, mintha a saját kis életemet látnám a képkockákon, annyira megragadja a lényeget. Rengeteg igazság lapokba zárva, humoros formában. 5 pont

Karakterek: A főszereplő karakterrel könnyű azonosulni, hiszen sokan egy cipőben járunk, vagy jártunk vele. 5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://szellemicsemegek.blog.hu/api/trackback/id/tr8111995414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása