Szellemi Csemegék

Fiatal írók munkáit várja a Budapest Bábszínház - Drámapályázat

2019. február 24. - Cetti

bb70_rgb.jpgDrámapályázatot hirdet a Budapest Bábszínház fennállásának 70. évfordulója alkalmából. A felhívásra fiatal szerzők jelentkezését várják.

A nyílt jeligés pályázati kiírás a 16 és 35 év közötti fiataloknak szól, abból az alkalomból, hogy a színház a következő évadban ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. A pályázat célja a fiatal drámaírók támogatása és új bábszínpadi művek megszületésének elősegítése, amelyek kifejezetten a 13-18 éves korosztálynak szólnak, az ő problémáikat állítják a középpontba. A pályaműveket 2019. május 31-én éjfélig lehet feltölteni ezen a felületen, ahol a pályázati kiírás és minden fontos tudnivaló megtalálható.

Az alkotásokat elbíráló szakmai zsűri tagjai Dobák Lívia dramaturg, Nánay István kritikus és Tasnádi István író lesznek, a pályázat győztese bruttó 650.000 forint díjazásban részesül.

A győztes mű címét és az íróját a Budapest Bábszínház 2019. szeptember 30-án teszi közzé a honlapján, a mű szerzőjét pedig külön is értesíti e-mailen. Ezt követően a Budapest Bábszínháznak joga eldönteni, hogy a győztes mű szerzőjével egy olyan tartalmú felhasználási szerződést köt-e, amely alapján a szerződés aláírásától számított 3 évre megszerzi a győztes mű magyarországi bemutatásának kizárólagos jogát.

A bejegyzés trackback címe:

https://szellemicsemegek.blog.hu/api/trackback/id/tr9914652215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása