Szellemi Csemegék

Betekintés a Tesztbeszéd című interaktív talkshow kulisszái mögé

Avagy a Tesztbeszéd világa egy blogger szemével

2018. november 26. - Cetti

A hónap második vasárnapján egy nem mindennapi élményben volt részem, amikor Evelinhez, a Pergamenre hányt szavak b/vloggerinájához csatlakoztam be egy programba. Rövid előzményként annyi legyen elég, hogy ellátogattunk a Tesztbeszéd című műsor egyik forgatására, melynek a Brody Studios ad otthont, ezután pedig bekukkanthattunk a backstage-be.

tesztbeszed1.png

Önmagában a forgatások világa eddig sem állt messze tőlem, korábbi tanulmányaim a médiához köthetők, ezen felül nem egyszer megesett már, hogy beugrottam egy klipbe statisztaként, vagy éppen a maszkmester segédjeként vettem ki részemet a munkálatokból, de most egy teljesen más oldalról ismerhettem meg a média ezen ágát. Azt tudtam eddig is, hogy nem kevés munka összerakni igényesen bármit, ami később képernyőre kerül, de egy talkshow szerkezete merőben más, mint mondjuk egy kisfilmé. Itt nem tudsz mindent felvenni hatvanhatszor, sőt, úgy igazán egynél többször felvenni bármit is… finoman szólva korlátozottak a lehetőségek.

Az igazat megvallva túl sok elképzelésem nem volt arról, hogy látogatásunknak mi szerepe lehet a műsor forgatásának ideje alatt, de szerencsére ezen nem kellett aggódnunk, gondoskodtak arról, hogy ne unatkozzunk. Ugyanis mi is részesei lettünk a show-nak.

tesztbeszed3.png

Ha már hallottál a Tesztbeszédről, akkor nem kell neked bemutatnom, ha pedig még újdonság számodra, akkor engedd meg, hogy pár szóban bemutassam. A Tesztbeszéd lényegében egy rendhagyó beszélgetős televíziós műsor, amihez foghatót hazai fronton még biztosan nem láthattuk. Persze készült már tucatszámra ismert embereket felsorakoztató tévéműsor, de a Tesztbeszédben most egy új oldaláról ismerhetünk meg ikonikus alakokat. Egy-egy adásban négy hazai hírességet találunk a kerekasztal körül, a műsort Dombóvári István vezeti, a rendező pedig Lovász László. A műsor vendégei rájuk, valamint egymásra vonatkozó kérdéseket válaszolnak meg az előttük található tablet képernyőjén, a jelenlévő nézők pedig ugyanezt teszik a telefonjukon. Amikor pedig mindez adásba kerül, a tévénézők is be tudnak csatlakozni a facebookon a szavazásba. A kérdések nem hétköznapiak, és pont ettől lesz érdekes a műsor!

Egy-egy adás szereplőinek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a meghívott vendégek ne ismerjék egymást közelebbről, ugyanis a Tesztbeszéd lényege az, hogy a feltett kérdések alapján ismerhessék meg egymást. Ez több szempontból is érdekes. Egyrészt azért, mert a kérdések sokszor tűnhetnek kissé abszurdnak, másrészt pedig azért, mert ezekre két lehetséges válasz közül lehet választani. Miután megkapjuk a válaszok eredményét, az érintettek kicsit bővebben kifejthetik, hogy pontosan melyik is igaz a válaszok közül. A forgatás során bebizonyosodott, hogy vannak esetek, amikor a két válasz közül egyik sem fedi le 100%-ban a valóságot, de ez is csak izgalmasabbá tette a dolgokat.

tesztbeszed2.png

Voltak kérdések, melyeknél azelőtt, hogy megtudtuk volna a válaszok eredményét, sor került egy videó bejátszásra, melyben a kérdésre választ adtak az alanyok barátai vagy közeli hozzátartozói. Így azon felül, hogy szinte ismeretlenek alkottak véleményt két lehetséges válasz alapján, azok is kifejthették gondolataikat, akik jobban ismerik az adott hírességet. A válaszok aránya sokszor meglepő volt, de a legtöbb esetben nagyon megosztották a közönséget. Talán azért is, mert nem szokványos kérdésekre kellett válaszolni, akadt közöttük extrém, és persze vicces is. Külön pozitívuma az egésznek a beszélgetés komolysága, ugyanis amellett, hogy a vendégek és a nézők is nagyon jól szórakoztak, egy nagyon jó beszélgetés alakult ki a műsor főszereplői között.

Azon a forgatáson, melyen mi is rész vettünk, Péterfy Bori, Gregor Bernadett, Ganxsta Zolee és Csonka András ülte körül a kerekasztalt. Ez a négyes nekem nagyon pozitív csalódás volt, ugyanis annak ellenére, hogy négy különböző karakter volt jelen, és mind más műfajban mozognak, más vonalat képviselnek, könnyen megtalálták a közös hangot, és a komoly témákat sikerült egy oldottabb hangvételű beszélgetés formájában a nézők elé tárni.

Miután a beszélgetős része lezajlott a felvételeknek, még pár rövid snitt készült a közönségről, ezzel biztosítva, hogy tényleg minden meglegyen a megvágott műsorhoz. Ezután nem ért véget számunkra a móka, ugyanis volt lehetőségünk Lovász Lászlóval, és Dombóvári Istvánnal is váltani pár szót, míg körbevezettek minket a backstage-ben. A kellemes hangulatú hely adottságait maximálisan kihasználták, és nem csak arra fókuszáltak, hogy a szereplők készen álljanak a műsorra, hanem legyen lehetőségük lazítani is. A Brody Studios-ban én egyetlen kis kellemetlenséget találtam, az pedig a hőmérséklet, ugyanis nem volt éppen szobahőmérsékletű a levegő, de ezen nem is tudtak volna változtatni. Azt gondolom, hogy egy forgatási helyszínen ennyi még belefér, ezért a kis kellemetlenségért, és az esetleges megfázásért kárpótol az élmény és a műsor egyedisége, érdekessége.

tesztbeszed5.jpg

Kicsit nehéznek érzem magát az élményt írásban átadni, hiába az én asztalom ez a fajta élménymegosztás, azt kell mondjam, hogy ezt mindenkinek ki kell próbálnia, aki kicsit is érdeklődik a média és a talkshow-k iránt. Bár az első évad részeit már mind leforgatták, így nincs olyan forgatás, amire jegyet tudnátok váltani, bízom benne, hogy ez a remek kezdeményezés több évadosra növi ki magát. A Tesztbeszéd egy hiánypótló műsor rohanó világunkban, mondom ezt úgy, hogy kevés televíziós tartalmat tartok értékelhetőnek, ritkán érzem azt, hogy az adott műsor megérdemli a figyelmet. Azonban a Tesztbeszéd epizódjai során egy új oldalról ismerhetjük meg az ismert közéleti személyek, valamint a talkshow-k világát is.

Ha nem szeretnél lemaradni a Tesztbeszédről, minden héten hétfőn 21 órakor elcspíheted a friss részeket a Spektrum Home-on, ráadásul az adásokat többször is ismétlik. Ha valamiért számodra nem elérhető ez a csatorna, van egy jó hírem, ugyanis a korábbi részek már a SorozatBarát oldalán is megtekinthetők.

Én nagyon hálás vagyok azért, hogy betekintést nyerhettem egy ilyen műsor kulisszái mögé, mert nem csak az ismereteim bővültek, de nagyon kellemes is volt a Brody Studios falai között eltöltött idő.

Ha kíváncsi vagy, hogy Evelin hogyan látta a Tesztbeszéd forgatását, lesd meg ezt a videót!

A bejegyzés trackback címe:

https://szellemicsemegek.blog.hu/api/trackback/id/tr3014394864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása