Szellemi Csemegék

Halloween-i Book Tag

2018. október 31. - Cetti

booktag.jpg

KockaCica kihívott egy rövid, ám annál érdekesebb book tag-re, amit nem szeretnék kihagyni. Nem kertelek, lássuk, miről is van szó!

1.Töklámpások – Melyik könyves világban töltenéd el legszívesebben a Halloweent?

Most egyik legnagyobb kedvencem a világa alapján Jessica Townsend Nevermoor című regénye. Bár még nem értem a végére, egyszerűen imádom! Ezen kívül vetekszik egymással még Stephanie Garber Caraval-ja, Soman Chainanitól a Jók és Rosszak Iskolája sorozatának világa, és Josh Malerman Ház a tó mélyén című könyvében megálmodott nem mindennapi helyszín.

2. Csokit vagy csalunk – Melyik a kedvenc Halloween-i nyalánkságod?

Nem vagyok egy nagy nasis ember, ha lehet, a rágcsát is igyekszem egészségesen megoldani. Pont a napokban sütöttem sütőtökös zabkekszet, na, az most az új kedvenc!

3. A jelmez – Melyik könyves karakter bőrébe bújnál?

Nagyon sok kedvelt könyves karakterem van, de ha csak egy valakire eshet a választásom, akkor Skrupulus Fondor lenne az.

4. Szellemek – Az ijesztő olvasmányaid közül melyik a kedvenced?

Itt most egy trilógiát emelnék ki, bár nem kifejezetten ijesztőnek mondanám. Böszörményi Gyula Rémálom Könyvek sorozata volt az első olyan meghatározó olvasmányélményem, amitől egy kicsit féltem. Budapest számos olyan helyszínén játszódik a történet, amelyet gimnazistaként érintettem, és tini fejjel még számomra kicsit ijesztőnek bizonyult odaképzelni a könyv egyes jeleneteit.

5. Rémisztő sikolyok – Melyik könyvednek van a legrémisztőbb borítója?

Kevés borító tud rám ijeszteni, de ha nagyon választani kell, akkor én is kettőt hoznék. Egyik Stephen King mostanában legfelkapottabb könyvének, az AZ-nak a filmes borítója, bár ez inkább attól válik kissé rémisztővé, hogy tudom, mi lapul alatta. A másik pedig John Cure Hontalan lelkek című könyvének a borítója. Na, az talán kicsit elgondolkodtat azon, hogy valóban nem tud egy borító sem megijeszteni.

covers_452029.jpg

covers_395487.jpg

 

 

 

 

 

+1. Sötét utcák – Melyik gonosz karaktert kerülnéd el jó messziről?

Határozottan Pennywise-t. Bár nem tudom, hogy ha találkoznék vele, akkor megijednék, vagy elröhögném magam. Utána következik A fekete ruhás nő.

Ha érdekesnek találtad, töltsd ki te is bátran! Ha kíváncsi vagy, hogyan töltöttem ki a tavalyi Felnőtt tartalom book taget, akkor kattints!

A bejegyzés trackback címe:

https://szellemicsemegek.blog.hu/api/trackback/id/tr7814337067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása