Szellemi Csemegék

Tóth Anikó Dóra – Puszimanók

Mesék a szép álmokért

2018. december 05. - Cetti

puszimanok_cover.jpgKiadó: magánkiadás

Megjelenés éve: 2018

Oldalszám: 56

Illusztrálta: Nemes Takách Kata

Zsáner: mese

Kötészet: keménytáblás, cérnafűzött

ISBN: 9786150032184

Fülszöveg:

„Mindenkinek saját puszimanója van.

Igen, neked is.

Sejtelmed sem volt róla? Pedig van, méghozzá nem is akármilyen! Ő az, aki minden este lecsúszdázik hozzád egy holdsugáron, és addig puszilgatja a szemhéjad, amíg az le nem csukódik. Sőt, akkor sem hagy magadra, ha elaludtál. Kinyitja neked Álomország egyik kapuját és vigyáz rád, amíg fel nem ébredsz. Szívesen megismernéd közelebbről? Akkor rád vár ez a mesekönyv!”

Ajánlás:

Minden felnőttben rejtőzik egy gyerek, még ha ezt sokan nem is merik bevallani. Mindenkinél másképpen mutatkozik ez meg, én például imádom a meséket! Erre persze csak akkor jöttem rá, amikor volt egy mesésebb időszakom. Sok mesét olvastam, és úgy tűnt, hogy ez jót tesz a lelkivilágomnak. A bennünk rejlő gyereknek is sokszor szüksége van a lelki táplálékra – vagy ha nevemhez hű szeretnék maradni, szellemi csemegére –, így amikor lehetőségem adódott a Puszimanók elolvasására, izgatott gyerekként dobtam félre (csak képletesen persze) minden teendőmet, és megkezdett olvasmányaimat.

Tóth Anikó Dóra első meséjével, a Puszimanókkal egy új világ kapui nyíltak ki előttem, amely egy eddig ismeretlen oldalról közelíti meg az álmok világát. A mese egyik főszereplője Olívia, aki nem tud elaludni. Anyukája elkezd neki mesélni a puszimanókról, ami hatásosnak tűnik. Ha nem tudunk elaludni, arra már ezer meg egy féle megoldás létezik, a gyerekek számára viszont garantált a siker, ha tudják, hogy van egy puszimanójuk. Ebben a kötetben megismerhetjük a puszimanókat, és megtudjuk, hogy egészen apró kis lényekről van szó, akiket nem szabad összekeverni a tündérekkel!

Egy nagyon aranyos történetben volt részem a Puszimanók társaságában, csak azt sajnáltam, hogy nagyon hamar véget ért. Nem csak a mese szövegvilága magával ragadó, hanem az illusztrációk is csodálatosak. Külön tetszik az, hogy a rajzok hűen kapcsolódnak a szövegkörnyezethez, így vizuálisan is közelebb hozzák az olvasót ehhez a nem mindennapi történethez.

puszimanok_idezet.jpg

A Puszimanók minden szempontból gyerekbarát: könnyű a nyelvezete, a betűméretnek és a nagy sorközöknek köszönhetően a gyerekek is könnyen olvashatják, ráadásul bőven vannak benne illusztrációk, így amikor elfárad a szemük, tudnak egy kis pihenőt tartani a rajzok csodálásával. Formailag is meg vagyok vele elégedve, kényelmesen kézre esik, én tipikusan „törökülésben olvasós” könyvnek mondanám.

A Puszimanók egy nem hétköznapi mese, ami felnőtteknek is remek kikapcsolódást nyújt. Az már csak egy személyes tapasztalat, hogy nálam a Puszimanók csodás ereje működött, ugyanis mire elolvastam a kötetet, kedvem lett volna aludni egy jót. Sőt, ha egy kedvenc mesét kéne választanom, akkor azt mondanám, hogy a Puszimanók a jelenlegi kedvenc!

Kíváncsi vagy, hogyan néznek ki a puszimanók, hol laknak, milyen ruhát hordanak, mit esznek? Tudni szeretnéd azt is, milyen összeköttetés van közted és a saját puszimanód között, és mi minden közös bennetek? Esetleg az álmok keletkezése, forrása érdekel? Vagy mindezek egyszerre? Van egy jó hírem, ugyanis ezeket mind megtudhatod, ha elolvasod a Puszimanókat!

A Puszimanók olvasása ajánlott bármilyen napszakban, egyedül, vagy egy gyerek társaságában, mert nem csak a szép álmokat biztosítja, hanem a napi jókedvet is!

Ha úgy érzed, hogy a jó álmokhoz szükséged van a Puszimanók segítségére, és szeretnéd meghívni őket az otthonodba, kattints ide.

Borító és illusztrációk: Gyönyörűek, hűek a meséhez, és biztosan a kisebbek figyelmét is magukra vonják. 5 pont

Történet: Egyedi, és nagyon kedves mese, amit kicsik és nagyok is egyaránt könnyen megszerethetnek. 5 pont

puszifoto.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szellemicsemegek.blog.hu/api/trackback/id/tr8314438626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása