Szellemi Csemegék

Utószó: A. I. Willis Victoria című könyvének sajtóbemutatóján jártam

Egy nem mindennapi történet kelt életre november 13-án az Írók Boltjában

2018. november 27. - Cetti

Októberben jelent meg A. I. Willis első könyve, a Victoria a Papirusz Book Kiadó gondozásában, mely úgy tűnik, osztatlan sikernek örvend az olvasók körében. November 13-án sor került a sajtóbemutatóra, melyen volt szerencsém részt venni. A bemutató több szempontból is izgalmasnak ígérkezett, ugyanis azon felül, hogy egy beszélgetés keretében jobban megismerhettük az írónőt, valamint könyvét, számos vendég tette színesebbé az eseményt.

aiwillis_victoria_3.jpg

Amikor megérkeztem az Írók Boltjába, a galérián már sokan várakoztak a bemutatóra. Legnagyobb szerencsémre még helyet tudtam foglalni egy ismerős közelében, így nem éreztem magam annyira elveszettnek a sok ismeretlen arc között. Kezdésig még érkeztek páran, és a mellettem lévő üres hely is gazdára talált, nem sokkal ezután pedig kezdetét vette a bemutató.

A kellemes hangulat biztosítása érdekében Dóka Attila, a DAA frontembere a bemutató elején és a végén is előadott egy-egy dalt akusztikus formában. Bevallom, el tudtam volna még hallgatni egy ideig, de egyelőre beértem ennyivel, és amint az írónőé és Victoriáé lett a főszerep, máris egy másik világban kötöttünk ki.

Az írónővel, Dr. Vetter Szilviával Kemény András beszélgetett, aki a Papirusz Book Kiadó vezetője. A beszélgetésnek köszönhetően bővebben betekinthettünk a Victoria keletkezési körülményeibe. Minden könyv másképpen születik, a Victoria pedig nem csak testet öltve különleges, hanem már a múltja, a tervezési szakasza sem volt hétköznapi. Az elhangzott információkkal bebizonyosodott, hogy nem baj, ha egy történet évekig érlelődik, bizonyos szálak később állnak össze, és az sem baj, ha mindössze 168 oldal, mert így is mély nyomokat hagyhat az olvasóban. A kötetre majd egy külön bejegyzésben térek ki részletesen, így nézzétek el nekem, hogy most többet nem árulok el róla.

victoria_bemutato2.jpg

Bár én már úgy érkeztem a bemutatóra, hogy Victoria minden oldalát megismertem, ezen a napon még közelebb került hozzám a könyv. Nem csak azért, mert megismerhettem a hátterét, hanem azért is, mert Mihályi Győző Jászai Mari díjas színművész több részletet is felolvasott belőle, az ő hangjával pedig rendkívül kellemes volt hallani azokat a mondatokat, melyek olvasás közben maximum csak képzeletben visszhangozhattak a fejemben.

Egy kis ízelítő:

A bemutató során szót kapott még Czigány Ildikó, az ország első női utasszállító pilótája, aki most a KoA Társállatotthon képviseletében volt jelen. A Noé Állatotthont Schneider Kinga gépviselte. Őket talán nem is kell bemutatnom, hiszen küldetésük szinte azonos: olyan állatok jólétének érdekében tevékenykednek, akik valamilyen módon bajba jutottak, árván maradtak, kínzás vagy baleset áldozatai voltak.

Rajtuk kívül Jarjabka Szilvia is jelen volt, a FitCandy megálmodója, aki nem csak a diétás édességekkel lopta be magát szívünkbe, hanem cukrászdájával az „Év kutyabarát cukrászdája 2018” különdíját is elnyerte.

Annyit még azért el merek árulni, hogy Victoria is különös figyelmet szentel kutyáinak, így bizonyos formában megmutatkozik a regényben az állatok szeretete. Ráadásul annak ellenére, hogy Victroia fizikálisan nem tud kilépni a kötetből, mégis tesz valami fontosat az állatokért. A szerző ugyanis minden, 2019 májusáig eladott kötet árából 1000Ft-ot az állatvédelem javára fordít. A kezdeményezésben segítséget nyújt szakmai partnerként a Kutyabarát.hu, a kedvezményezettek pedig a fentebb említett Noé Állatotthon, valamint a KoA Társállatotthon. A befolyó összegnek pedig máris megvan a funkciója, ugyanis ha megvásárolod a kötetet, hozzájárulsz ahhoz, hogy a Noé speciális- és gyógytápokkal biztosítsa a kölyök, idős, valamint beteg kutyák étkeztetését, ezen felül azt is támogatod, hogy a KoA az árván maradt társállatok eddig megszokott életminőségét biztosítsa.

vitoria_bemutato1.jpg

Számtalan könyvbemutatón jártam már, de azt kevés esetben tudom elmondani, hogy olyan jól össze volt hangolva minden, mint a Victoria esetében. Kifejezetten tetszett, hogy nem csak a könyv kapott fontos szerepet, hanem a „Kultúrával az állatvédelemért!” mottó teljes mértékben érvényesült. Mint azt említettem, a könyvben is szerepet kapnak a kutyák, így megvan a kapocs. Mind a tematikát, mind pedig a célt sikerült úgy kiépíteni, hogy mindenkiben legyen valami közös, ez pedig az állatok szeretete. Az esemény számomra minden szempontból pozitív élmény volt, és bízom benne, hogy nem ez volt az utolsó ilyen jól megszervezett könyvbemutató, aminek részese lehettem!

Ha még nem tettél szert A. I. Willis Victoria című kötetére, de szeretnéd ménél hamarabb a kezedben tudni, vagy akár a karácsonyfa alatt is el tudod képzelni a könyvet, meg tudod rendelni a Libri, a Bookline, és a Líra oldalán, vagy közvetlenül a kiadótól is megrendelheted a papirusbook@gmail.com e-mail címen.

Ha kíváncsi vagy, milyen volt a sajtóbemutató, itt meg is tudod nézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szellemicsemegek.blog.hu/api/trackback/id/tr6714396784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása