Szellemi Csemegék

Felnőtt tartalom book tag (Nem a megszokott book tag-ed!) Solymár András nyomán

2017. október 24. - Cetti

Életem eddigi legfurcsább book tagjére hívtak ki, aminek én rendkívül örülök. Ugyanis nagyon kevés ilyen jellegű könyves bejegyzés van, ami számomra igazán különleges lenne, de ezt kissé beteg lelkemmel tudom indokolni. A book tag elkövetője Solymár András volt, akitől bevallom, nem is vártam mást. Na de elég a rizsából, vágjunk bele!

FIGYELEM!

Felhívom kedves olvasóim figyelmét, hogy a lenti sorok a nyugalom megzavarására alkalmas leírásokat tartalmaznak, a cikk olvasása csak saját felelősségre javasolt!

 felnottartalombooktag.jpg

1. Melyik volt a legfelkavaróbb könyv, amit olvastál?

Erre kicsit nehéz válaszolni, mert több könyvben is voltak olyan momentumok, amiket inkább átlapoztam volna. Azonban mégis van egy könyv, amiben ezeket nem lehet csak úgy átlapozni, mert minden oldala gyomorforgató. Ez pedig Gabrielle Wittkopp A nekrofil című írása. Nem voltam rosszul tőle, de tény, hogy a leírtakat nem szeretném a valóságban hallani.

2. Melyik könyvben találkoztál olyan jelenettel, hogy olvasata után legszívesebben felkötötted volna magad?

Andrew Lane Ifjú Sherlock Holmes sorozatának Fekete Jég című részében. Nem tudtam napirendre térni afelett, hogyan lehet gyerekkönyv kategória az, amelyben a főhős uszítására a hajléktalan gyerekek (akik kicsit kannibál beütésűek is lettek a szememben) szedjék darabokra egy társukat? Az egész könyv minősíthetetlen számomra, ez a jelenet pedig mindent vitt. Rossz értelemben.

3. Melyik fantasy könyvnek találtad legbetegebbnek a világát?

Mark Lawrence – Tövisek hercege (és persze az egész Széthullott Birodalom trilógia). Ott minden beteg, nem csak a világ. Hullák mindenütt, egy elviselhetetlen taknyos seggfej uralkodóval. Tökéletesen lett megteremtve köré egy ocsmány világ.

4. Melyik általad ismert szereplő szenvedett a legtöbbet fizikailag és hogyan?

Hugh Glass A visszatérőben, melyet Michael Punke vetett papírra. Gyakorlatilag széttép egy medve, otthagynak meghalni fegyvertelenül, mégis megúszod, és félig meghalva négykézláb kúszva útnak indulsz. Folytassam? Gondoltam még a rabszolgaként senyvedő Kunta Kintére a Gyökerekből, akinek történetét egyik leszármazottja, Alex Haley dolgozta fel, de az az igazság, hogy bár mindkettejük története valós eseményeken alapul, szenvedésük más jellegű, hiába volt jelen életükben erősen a fizikai szenvedés, Glass esete talán mégis durvább.

5. Melyik általad ismert szereplőnek zúzták péppé az elméjét és hogyan?

Philip Tonkáét. A zenész karakterét Josh Malerman álmodta meg A végzet tébolyult kereke című könyvében. Nem elég, hogy a csóka fél év kóma után ébred fel, és Dél-Afrikába küldik felderíteni egy rejtélyes hangot, de tele is tömik drogokkal, kísérleteznek rajta, hallucinál, ráadásul körbehazudják szerencsétlent, és teljesen megkattan.

6. Melyik könyvet ajánlanád az ellenségednek pszichológiai hadviselési manőverként?

Alan Houel – Christian Godefroy: Hogyan bánjunk nehéz emberekkel? Nos, azt hiszem, ezen nincs mit cifrázni. Kissé eltér a többi említett könyvről, mert pszichológiai témájú, címe mégis kicsit csalóka, mert nem csak azt tanítja meg, hogyan lehet kezelni ezeket az embereket, esetenként már túl erősek a tanácsok, abban is elkalauzolnak, hogyan tiporhatjuk le ezeket a „nehéz embereket” a sárga földig. Részben hasznos, részben alattomos kis könyvecske.

7. Melyik az a szereplő, akivel mintsem hogy találkozzál, inkább egy kiéhezett tengerimalacokkal teli verembe vetnéd magad?

Van egy könyv, amit nem is olyan régen olvastam, de megszerettem. Ez Chris Howardtól a Gyökértelen. Szerintem egy remek sztori, nekem lett kitalálva, de van benne egy rohadék, ez pedig Frost. Nem tudok róla másképp vélekedni. Az lett volna a legjobb, ha az elején megdöglik. Az még az olvasókat is eladta volna azért, hogy eljusson az Ígéret földjére, hiába volt befejezett a történet, ő akkor is megoldotta volna, akkora köcsög!

Köszönöm szépen Andrásnak, hogy gondolt rám, amikor kipattant a fejéből ez a nem mindennapi book tag. Végre egy olyan móka, amiben szívesen részt veszek, és kiszakítja a molyokat a vattacukorfelhők, cukisággombócok, és szerelemlepkék világából.

Megjelölt kihívottaim nincsenek, de aki jót akar magának, és nem szeretné kivívni András haragját, ezzel magára haragítva a kiéhezett tengerimalacokat és a repülőmókusokat, jobban teszi, ha kitölti... öööö akarom mondani, bárki nyugodtan kitöltheti! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szellemicsemegek.blog.hu/api/trackback/id/tr8313066614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása