Szellemi Csemegék

Crazy Summer Fest – 2016. 07. 01–02., Crazy Mama

2016. július 04. - Cetti

Javában tombol a nyár, ami egyet jelent a fesztiválszezonnal – legyen szó kisebb, vagy nagyobb rendezvényről, a zene és a sör fontos részét képezik egy-egy fesztiválnak. A Crazy Mamában is volt egy kicsi fesztivál, két napra bontva, öt fellépővel.

A Crazy Summer Fest egy szabadtéri buli volt, szerencsére az időjárás is kedvezett nekünk mind a két napon, és persze megfelelő mennyiségű sör is volt, ami ilyenkor kifejezetten jól esik.

Pénteken a ROAR – Revelation of a Revolution és Bermuda RockbanD zenekarok léptek fel.

Az este első fellépője a ROAR volt (tagok: Hargitai Emma – ének Lévai Anna – basszusgitár Felföldi Fanni – dob, Ilinyi Blanka – ritmusgitár Jenei Noémi – szólógitár) Korábban már hallottam a lányokat, így tudtam, hogy jó lesz a műsor, mégis sikerült meglepniük, ugyanis a csajok ezen az estén plusz egy taggal léptek fel, vendégük volt Kenyeres Réka, aki énekben erősítette a csapatot. A ROAR-ban eddig sem csalódtam, de így még jobban szólt, remélem, hogy Réka máskor is fellép velük!

13559073_296199750726292_6333419178159996060_o.jpg

Fotó: Steiner Ákos

Műsoruk ismerős lehet azoknak, akik már jártak ROAR koncerten, többek között elhangzott az Avenged Sevenfold Doing Time-ja, a Halestormtól a Jump The Gun és a Shoot To Thrill, a Fall Out Boy Light ’Em Up-ja, és Lady Gaga Bad Romance című dalának már jól ismert metal verziója is. A csajok jól befűtötték a közönséget, nagyszerű koncertet adtak.

Őket követte a Bermuda RockbanD (tagok: Balogh Ádám – ének, Koczka Bence – gitár; vokál, Gábor Vivien – gitár; vokál, Kiss Tibor – gitár; vokál, Kiss Zoltán – dob, Metzler Gutti – basszusgitár). Élőben most volt szerencsém először hallani a zenekart, de már régóta kíváncsi voltam rájuk. Elnyerték a tetszésemet, megidézték az igazi heavy metal hangulatot, és persze jól is csinálják! Műsorukat színesítették azzal, hogy az Egy szál virág című dal alatt lufivirágokat osztottak a közönségnek, így fokozták az amúgy is jó hangulatot.

Videó: Imre imree

Bár az első este két zenekar koncertjéből állt, panaszra nem volt okunk, hiszen mindkét csapat odatette magát. Másnap következett a folytatás. Ez az este kicsit korábban kezdődött, és három fellépő csapatot volt szerencsénk meghallgatni.

Azt estét a November West nyitotta (tagok: Kodolányi Imola – ének, Bányai Gergely – basszusgitár,  Paragi László – dob, Huber Zoltán – gitár), biztosították a korán érkezők jó hangulatát, és egy kellemes kocnertet adtak. Bár az énekesnőjük a koncert előtti estén az Iron Maiden bulin rendesen kitombolta magát, még ennek ellenére is megbírkózott a koncerttel.

nw18.jpg

Fotó: Honfi Anna

A November West után a RockOut (tagok: Honfi Anna – ének/vokál,  Kalló Márton – basszusgitár, Kazár Péter – gitár, Sándor Alpár Antal – billentyűk, Tepliczky Gábor – gitár, Vákár Viktor – dob) következett, kellemes meglepetés volt! Érezhető, hogy nem most kezdték, meglátszik/hallatszik rajtuk a tapasztalat. A saját dalok mellett elhangzottak feldolgozások is, mindet nagyon jó volt hallani! Először hallotam őket, de biztos vagyok benne, hogy nem utoljára, és fogunk még sokat hallani a zenekarról!

Az estét Flood In The Desert (tagok: Fehér Zsolt – ének, Bagó "Bagesz" Dániel – gitár, Szadló Tamás – gitár, Lengyel Zsolt – basszusgitár, Pallás Gyula – dob) zárta, róluk korábban többször is írtam, lassan egy éve már, hogy a hallgatójukká váltam. A srácok ismét hozták a formájukat, saját számok és feldolgozások is voltak terítéken, aki járt már a koncertjükön, annak nagy eséllyel nem ismeretlen a műsor:

Világok harca / Fáraó átka / Helloween – I Want out / Elvesztetted Önmagad / Talán egyszer / Yngwie Malmsteen – Rising force / Jósolj nekem / Iron Maiden – Fear of the Dark / Árvíz a sivatagban / Hajsza

fitd8.jpg

Fotó: Honfi Anna

Egy ideje a Hajsza nem hangzott már el koncerten, páran hiányoltuk is, de ezen az estén végre megkaptuk. Persze tovább is szívesen hallgattam volna még a srácokat, de lesz még koncert, így nem panaszkodom.

Összességében mindkét este jó volt, minden zenekar odatette magát, én pedig nem bántam meg, hogy ezen a hétvégén a Craty Summer Festre szavaztam. Nem voltunk annyian, mint egy nagy nevű fesztiválon, de ez nem is baj, mert egy kisebb bulin is lehet nagyszerű a hangulat, a Crazy Mamában pedig kifejezetten jó volt!

A bejegyzés trackback címe:

https://szellemicsemegek.blog.hu/api/trackback/id/tr738892356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása