Szellemi Csemegék

Echonald, Paddy and the Rats – Ajka, Rakéta Presszó, 2016. 04. 16.

Koncert egy „kísérő” szemszögéből

2016. április 20. - Cetti

Mérföldkőhöz érkezett az Echonald és a Paddy and the Rats zenekar is – mindkét csapat először játszott Ajkán, a koncert a Rakéta Presszóban kapott helyet. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy erre a koncertre elkísérhettem az Echonald zenekart, amiért köszönettel tartozom a srácoknak!
A látszat néha csal, megérkezésünkkor kicsit meglepetten néztük a Rakéta Presszó kapuját, majd kellemes meglepetés ért, amikor megláttuk, hogy a kicsi kapu mögött mennyi minden rejlik. Egy nagy terem szintén nem kicsi színpaddal, technikailag jól felszerelve, egy másik teremben csocsó, zenegép, az épületben két kiszolgálópultban is lehet kérni az italokat – és szerintem nem is láttunk még mindent a Rakéta Presszóból! Mivel a hátsó bejáraton engedtek be minket, így bentről meg sem találtam a korábban említett kaput, ismeretlenül ez talán annyira nem is meglepő.
Eleinte kicsit stresszesen indultak a dolgok, mert nem sokkal az érkezés előtt derült ki, hogy megvan minden cucc – az ütőfejek kivételével. Szerencsére sikerült megoldani ezt a problémát, bár utána valamiért rám lett bízva ezeknek az őrzése, és kicsit vicces volt úgy mászkálni, hogy két ütőfej lógott ki a mellényzsebemből.
A korai érkezésnek köszönhetően volt egy kis idő szusszanni,  az Ajka TV pedig egy interjúra is elkapta a srácokat. A soundcheck után kezdetét vette a koncert, ekkor már este 9 óra is elmúlt. Az Echonald most egy rövidebb műsort hozott, de vendégként a maximumot hozták, ráadásul a helyszín felszereltségének köszönhetően nagyon jó volt a hangzás!

13048203_866823013427015_6458811182206619660_o.jpg

Fotó: Tomori Krisztina

Mivel ez volt az első ajkai koncert, így a közönségnek teljesen új volt a műsor, persze ők most csak egy pár számos ízelítőt kaptak:

Az idő felett sír egy angyal
Őrült bohóc
Nézz az égre
Mindig őszinte
Bukott fejvadász
Még lélegzem
Tükörkép
Színvilág
Nem kell semmi
Cirkusz
Úgy hívják végzet

Ezután a buli nem ért véget, nem sokkal később már a Paddy and the Rats vette át a színpadot, régebbi és újabb dalokat is hallhattunk vegyesen. Biztos vagyok abban, hogy minden Paddy-rajongó hallhatta valamelyik kedvencét, néhány személyes kedvencem is elhangzott (Ghost form the Barrow, Pilgrim on the Road, The Six Rat Rovers, The Captain’s Dead). A teljes műsor pedig a következő volt (ha tévednék, javítsatok ki!):

Song of a Leprechaun
Poor Ol' Jimmy Biscuit
Keep the Devin Down in the Hole
Lonely Hearts' Boulevard
Junkyard Girl
Pilgrim on the Road
Pub'n Roll
Clown
Hold My Hand
Rogue
My Sharona
Drunken Sailor
Captain of My Soul
Sleeping With the Winter
Wasted Time
That's My Nature
The Captain's Dead
Ghost from the Barrow
The Six Rat Rovers
Freedom

A koncertek után voltak rajongók, akik el tudták kapni a zenészeket 1-1 aláírás illetve fotó erejéig, a szerencsésebbek ereklyékkel is gazdagodhattak, de már az élményért is megérte a Rakéta Presszóban tölteni az estét.

Régen hallottam már élőben a Paddy and the Rats zenekart, az idei terveim között szerepelt egy koncert, de azt pár héttel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy erre két megyével arrébb kerül sor, ráadásul úgy, hogy egy számomra nagyon kedves zenekar lesz a vendég. Mindkét zenekar kitett magáért, és a későbbiekben is lesz lehetőség arra, hogy megtudjátok, milyen jó bulit is tudnak csapni! Kezdődik a koncertszezon, mindkét csapatot elcsíphetitek jobbnál jobb helyeken, és lesz még közös koncert, érdemes figyelemmel kísérni a két zenekart!
A hazafelé tartó út sem volt rövid, de reggel fél 6-kor hazaesve örültem, hogy ágyam hűségesen várt rám, míg én ismételten távol voltam egy koncert kedvéért.

Nagyszerű este volt, köszi srácok, még egyszer!

A bejegyzés trackback címe:

https://szellemicsemegek.blog.hu/api/trackback/id/tr298648172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása